Costul utilităţile zilnice a crescut în ultima vreme. Consumăm la fel, dar plătim tot mai mult. Suntem dependenţi de anumite cheltuieli şi ajungem să ne îndatorăm din ce în ce mai mult.
Unul dintre motivele pentru care un om îşi ia mai multe credite este din cauza că nu doreşte să renunţe la viaţa şi confortul pe care îl are. Această situaţia apare cu precădere la persoanele care au rate la case şi maşini.
Ele sunt persoanele cele mai afectate şi ajung să-şi dea casele după ce au plătit zeci de rate pe ele.
Unul dintre lucrurile pe care le poţi face în momentul în care simţi că viaţa ta financiară se îndreaptă spre o prăpastie este să începi să reduci din costuri şi să economiseşti.
Am abordat acest subiect şi în alte articole, precum: 10 idei practice care te vor ajuta sa economisesti mai multi bani, 7 idei care te vor ajuta sa faci economii de benzina şi Metode de reduceri de costuri pentru 2013 însă, de data aceasta vorbim de modul în care ne putem reduce costurile cu întreţinerea unei case.
Cele 6 idei de a economisi bani acasă sunt prezentate printr-un infografic, iar mai jos ţi-am pregătit şi traducerea acestora.
Sfat: Citeşte-le. Aplică-le. Economiseşte!
6 Idei de a Economisi Bani Acasa

Traducerea celor 6 idei de a economisi bani acasă:
1. Reduce-ţi timpul pe care-l petreci la duş. Conform unui studiu la o familie de 4 persoane, fiecare face în jur la 5 duşuri pe săptămână. Dacă reduceţi timpul fiecare cu câteva minute, ajungeţi să faceţi o economie şi de apă şi de gaz.
2. Foloseşte doar electronice şi electrocasnice de rank A sau A+. Acestea consumă mai puţin curent, şi în timp costul mai mare pe care îl dai la început îl recuperezi.
3. De ce să stai în casă la 22 de grade? De ce să ai saună şi să stai în tricou? Imbracă-te puţin mai gros şi dă termostatul mai jos. Te ajută foarte mult iarna să nu ai o factură de care să te sperii.
Sau poţi folosi panouri radiante, care îţi poate oferi o reducere de cheltuieli cu până la 50%.
4. Schimbă-ţi becurile vechi cu unele economice şi eco. Avantaj: durata de viaţă mai mare, consum de energie mai mic. Dezavantaje: costul mai mare la cumpărare. Analizând avantajele şi dezavantajele îţi pot spune că e mai rentabil dacă alegi să le schimb. În timp, cheltuiala se va amortiza.
5. Izolează-ţi pereţii! Se pierde foarte multă căldură din cauza pereţilor neîmbrăcaţi. Recomandarea mea este să îţi izolezi pereţii pe interior mai degrabă decât pe exterior deoarece căldura se poate pierde în interiorul pereţilor până să ajungă la izolaţia exterioară.
6. Securizează-ţi termic uşile şi ferestrele. Asigură-te că uşile şi ferestrele sunt cât se poate de izolate termic. Câteva ustensile care să te ajute să faci asta pot fi: benzi auto-adezive, adeziv şi bureţi. AICI ai 4 modalităţi de a-ţi izola casa în sezonul rece.
Te invit în continuare să completezi această listă. Aştept alte idei printr-un comentariu mai jos.
Sursa infografic
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea
Fac cinste cu o cafea!.