Despagubiri pentru Pierdere Zboruri Conexe – Cum poti Obtine

Este posibil să mai ratați din când în când o conexiune, dar asta nu va însemna și că va trebui să vă resemnați.

Mulți pasageri se confruntă cu această problema, ei având de-a face cu zborurile date peste cap, aceștia pierzându-și zborul de legătură.

În cazul în care conexiunea pierdută îndeplinește unele condiții, veți avea în unele cazuri chiar dreptul la o despăgubire de până la 600€.

Dacă ai pierdut un avion, îţi propun 3 platforme care ofera despagubiri pentru pierderi de zboruri, care, după părerea mea, este cea mai bună pentru a solicita despăgubiri pe toate probleme întâmpinate la nivel de zbor.

Poţi solicita de AICI o cerere în cazul în care ai pierdut un avion conex.

Ce trebuie să faceţi atunci când ai un zbor anulat.

Pierderea conexiunii la zborurile din UE

În cazul în care zburați dinspre sau spre Uniunea Europeană, există mai multe lucruri de avut în vedere în cazul în care ați ratat conexiunea.

  • Asigurați-vă că zborurile nu sunt achiziționate individual și sunt pe aceeași rezervare

Dacă ați rezervat zborurile individual, veți pierde dreptul la despăgubiri în cazul în care pierdeți zborul de legătură.

  • Verificați dacă întârzierea la destinația finală a fost una mai lungă de trei ore

Pentru a cere despăgubiri, trebuie să va asigurați că întârzierea la destinația finală trebuie să fie mai lungă de trei ore.

  • Întrebați de ce zborul a fost decalat

Este cât mai bine să primiți un motiv cât mai detaliat cu privire la întârzierea zborului. Atunci când compania va spune că aceste probleme se datorează problemelor de siguranță a zborului sau a circumstanțelor operaționale, atunci cereți mai multe detalii cu priire la aceste lucruri. Dacă doriți să înaintați o reclamație, aceste detalii sunt importante.

Există și unele situații ce pot fi numite circumstanțe extraordinare și anume condițiile meteorologice extreme, greve sau urgente medicale, iar dacă aceste circumstanțe au loc, atunci ele sunt privite ca fiind în afara controlului companiilor aeriene. Același lucru este valabil și în cazul restricțiilor de control ale traficului aerian precum actele de sabotaj, defecțiuni neprevăzute ale radarului sau terorism. Companiile aeriene au în vedere doar lucrurile ce pot fi controlate.

–          Verificați validitatea reclamației gratuit, pentru a vedea dacă zborul de conexiune pierdut va va da dreptul la despăgubiri

Pierderea conexiunii la zborurile din SUA

Călătorii din Statele Unite nu au multe drepturi atunci când vine vorba despre conexiunile pierdute, dar dacă zborul are legătură cu Europa, e posibil să aveți dreptul la despăgubiri.

  • Nu aruncați biletul de îmbarcare și nici un alt document de călătorie

Dacă nu mai aveți biletul de îmbarcare, puteți utiliza orice document de călătorie cu un număr de referință al rezervarii. Acest număr este alocat rezervarii pentru zborul respectiv, el fiind un cod format din șase cifre. Acest cod poate include litere și numere.

  • Există posibilitatea negocierii cu compania pentru a obține despăgubiri

Deși companiile aeriene din SUA, nu sunt obligate să ofere ceva, nu ar strica să întrebați totuși. Dacă nu va deranjează să va targuiti puțin, veți putea obține ceva pentru problemele cauzate, mai ales dacă sunteți un pasager frecvent.

  • Verificați dacă o parte a zborului de legătură este în Europa

Zborurile între două orașe din SUA nu mai sunt acoperite de reglementările UE, chiar dacă transportatorul este același. Va trebui astfel să verificați dacă zborul este legat de UE sau nu, pentru că dacă veți pleca din UE și veți ajunge în SUA, atunci zborul va fi acoperit de reglementările UE.

  • Verificați validitatea reclamației, petru a vedea dacă zborul de conexiune pierdut va da și dreptul la despăgubiri

Conexiuni pierdute la zboruri internaționale

Lucrurile pe care va trebu să le faceți în cazul unui astfel de zbor sunt destul de asemănătoare cu precedentele.

În primul rând, nu va trebui să aruncați biletul sau nici un alt document de călătorie. Dacă nu mai aveți biletul, puteți utilza orice document de călătorie cu un număr de referință al rezervarii. Un astfel de număr este alocat rezervarii pentru zborul respectiv, el fiind un număr format dintr-un cod de șase cifre, care includ și litere, dar și numere.

Întrebați de ce zborul vostru a fost decalat, iar motivul ar trebui sa fie unul cât mai detaliat. Informațiile pe care le veți primi sunt importante mai târziu, pentru că vor putea fi utilizate ulterior, atunci când doriți să înaintați o reclamație.

Circumstanțele extraordinare cum ar fi condițiile meteorologice extreme sunt privite că fiind în afara controlului companiei aeriene. Același lucru este valabil și pentru actele de sabotaj, defecțiunile radarului aeroportului sau actele de terorism.

Chiar și în acest caz trebuie păstrate toate chitanțele, în cazul în care zborul anulat vă creează costuri adiționale. Aceste documente doveditoare va vor ajută să obțineți despăgubirea pentru pierderea zborului de legătură. Verifcați și dacă o parte a zborului este în UE pentru a fi siguri că veți putea beneficia de despăgubiri în cazul în care pierdeți o conexiune.

Solicitare despagubiri Pierdere Zbor Conex

Dacă ai o problemă din cauză căruia ai pierdut un legatura de zbor, atunci poti cere despaguiri.

Sper sa te fi ajutat acest articol si sa nu ai parte de aceste lucruri.

Călătorii plăcute îţi doresc!

Vrei să citeşti şi alte articole de educaţie financiară? Hai în grupul Totul despre Bani de pe Facebook.
//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js