Hanson a activat ani la rândul în domeniul imobiliarelor şi este în prezent planificator financiar. El a scris această carte din experienţa lui ca persoană cu datorii.
Teoretic majoritatea persoanelor cred că datoriile sunt prin natura lor neprofitabile, dar Hanson nu este de aceeaşi părere. El spune că există datorii profitabile (cele care îţi cresc veniturile) şi datorii neprofitabile (cele care îţi cresc cheltuielile) şi autorul dă sfaturi utile despre cum să le eviţi pe cele din urmă.
Hanson ne spune ceea ce mulţi ştiu deja, şi anume că datoriile nu îţi iau doar banii, ci şi libertatea, timpul, liniştea şi oportunităţile.
Fiecare capitol începe cu un citat (cele mai multe scrise chiar de autor), citate ce îţi pot fi o sursă bună de inspiraţie. Îţi oferă nişte sugestii despre cum să îţi creşti datoriile profitabile şi să îţi evaluezi partenerul pentru stabilitate financiară.
Ca exemplu, datoriile profitabile sunt creditele ipotecare (o cheltuială favorabilă) şi cheltuielile neprofitabile sunt creditele pentru nuntă.
Mulţi critici au spus că poate titlul nu este cea mai bună alegere, pentru că ideea principală a acestei cărţi este că dacă vrei să atingi bunăstarea financiară, cheia este să ai cheltuielile sub control. Şi cred că mulţi cititori nu sunt surprinşi să audă (sau să citească) asta.
Cartea „Datorii profitabile, datorii neproftabile” este o carte scrisă cu umor, uşor de citit. Este un amestec de povestioare personale, cercetare, istorie şi umor, toate pentru a-ţi sugera că viaţa trebuie trăită cu un plan anume în loc să te laşi controlat de emoţii şi cheltuieli impulsive.
Comparaţia autorului datorii-colesterol nu este una rea. Probabil are dreptate, dar asta te las pe tine să descoperi.
Dacă aştepţi o carte care să îţi spună cu intensitate şi cu detalii cum să ieşi din datoriile pe care le ai, atunci această carte nu este pentru tine.
Dar, pe de altă parte dacă îţi doreşti nişte date realiste şi bine scrise despre datorii şi despre stilul financiar modern, atunci este o carte pe care merită să îţi cheltui banii (dacă tot vorbim de cheltuieli impulsive).
Cartea o poţi găsi uşor pe:
Succes la citit!
Laurentiu Mihai