CV-ul: Un factor de decizie la angajare?

Am avut parte în ultima perioadă de mai multe discuţii despre angajare şi despre procesul de selecţie. Nu este un subiect strict de educaţie financiară dar are legătură deoarece o sursă importantă de venit este salariul.

Este un articol special pentru persoanele care îşi caută un loc de muncă şi vor să-şi îmbunătăţească şansele.

De la multe persoane am aflat că CV-ul nu contează deloc. Contează puţin la început dar cel mai important este interviul.

Dacă mă gândesc mai bine pot spune că este adevărat. Mulţi vor experienţă trecută în CV dar până la urmă eşti angajat pe bază de interviu.

Dar hai să ne gândim la o firmă care are 3 posturi deschise şi 20-30-100-500 de aplicanţi. Aici începe selecţia încă de la CV-uri.

Întrebarea este: De ce toate CV-urile arată la fel? Cum pot să verific 100-500 de CV-uri într-un timp foarte scurt?

În cazul în care sunt 500 de CV-uri, persoana care le controlează nu o să aibă mai mult de 10 secunde pentru a le controla.

În acest sens, cum facem ca CV-ul nostru să fie printre cele norocoase şi selectate.

Aici toată treaba stă în abilitatea de a vinde. Toţi trebuie să ştim să facem asta. În tot ceea ce facem vindem câte ceva. Ne vindem personalitatea şi ne vindem abilităţile.

CV-ul este doar un instrument de a ne vinde pe noi. Este instrumentul care ajută să ne vindem în faţa angajatorului.

Acum dacă ne mai gândim puţin.

Crezi că CV-urile standard în word sunt cea mai bună soluţie în acest caz?

Dacă sunt mulţi candidaţi este puţin probabil.

Am căutat acum ceva timp câteva modele de CV-uri şi am găsit câteva care mie mi-au plăcut foarte mult şi care chiar vând persoanele respective.

Uite câteva modele de CV-uri care atrag atenţia la prima vedere:

Alte modele mai găseşti AICI.

Uite AICI un infografic care să te ajute să-ţi structurezi CV-ul.

Pe final invit acei tineri care se află în şomaj (rata şomajului a tinerilor sub 25 de ani este undeva la peste 30%), dar şi cei mai în vârstă (care este undeva la 7-8%) să se gândească de două ori înainte de a trimite un CV.

Să se gândească dacă acel CV este cel mai potrivit pentru ei şi dacă acela vinde cel mai bine ceea ce pot ei să facă.

Vă invit să vă inspiraţi dintre modelele de CV-uri mai creative de mai sus şi să începeţi să vă faceţi propriul CV după propria personalitate.

Pentru studenţi recomand organizaţiile studenţeşti. Sunt cele mai bune locuri unde pot experimenta şi pot să-şi dezvoltate abilităţile de lucru în echipă, comunicare, leadership sau public speaking şi multe altele.

Recomand cu încredere AIESEC şi VIP.

Alte resurse despre acest subiect sunt următoarele articole:

Aştept păreri, opinii, întrebări despre acest subiect printr-un comentariu mai jos.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ajută-mă să-l promovez şi prietenilor tăi cu ajutorul butonaşelor de share şi like de mai jos.

surse infografice: sursa 1, sursa 2

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.