Cum sa-ti organizezi mai bine facturile. Bonus: Centralizator de Facturi Gratuit!

Dacă în articolul anterior am vorbit despre facturile pe care noi le putem tăia, de data aceasta vorbim despre cum să ne administrăm facturile lunare, cum putem să avem o evidenţă a acestora şi cum putem începe să le micşorăm în fiecare lună.

Apar multe problemă când suntem nevoiţi să plătim facturi. Probleme precum:

  • Nu le plătim la timp (uităm să le plătim);
  • Plătim mai mult decât în lunile anteriore şi nu ne observăm;
  • Nu avem bani în momentul în care avem de plătit facturi;
  • Nu ştim ce facturi trebuie să plătim.

Din acest motiv ţi-am pregătit câteva lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ţi organiza mai bine facturile lunare şi la sfârşit, bonus poţi descărca gratuit un centralizator de facturi care să te ajute în acest proces.

Cum sa-ti organizezi mai bine facturile

Să vedem ce trebuie să faci mai întâi. Sunt 5 lucruri pe care trebuie să le faci pentru a-ţi gestiona mai bine facturile.

Acestea sunt următoarele:

Cum sa-ti organizezi mai bine facturile

1. Fă o listă cu toate facturile pe care trebuie să le plăteşti.

Pentru a începe să gestionezi un lucru trebuie să cunoşti mai întâi ce ai de gestionat. Foarte mulţi oameni nu ştiu ce facturi au de plătit, sau câte au de plătit.

Ştim doar că vin facturile şi ne ducem de fiecare dată să le plătim.

2. Analizează-ţi facturile (sumele şi tipul serviciului)

De multe ori nici nu ştim ce avem de plătit pentru că nu analizăm consumul de pe aceste facturi. Suntem nepăsători deoarece suntem de părere că avem nevoie de acel serviciu.

Incorect! În zilele noastre totul se poate negocia sau totul se poate reduce sau creşte. Trebuie doar să analizăm fiecare factură în parte şi să vedem dacă nu sunt costuri în plus.

Nu ai timp? Eu zic că ai timp. Ai timp destul să faci tot felul de lucruri neimportante.

Banii sunt un lucru important în viaţa ta şi trebuie să-ţi faci timp pentru asta. Altfel vei ajunge în situaţii critice în care ai nevoie de bani pentru tot felul de facturi sau bunuri şi greu o să-ţi fie în acel moment.

3. Alege 2 zile din lună când vrei să le plăteşti şi organizează plata acestora în funcţie de aceste zile

Pentru a nu pierde timp foarte mult în a plăti fiecare factură în parte, în zile diferite, trebuie să începi să le împarţi puţin pe perioade de timp.

De preferat este să le împarţi în funcţie de data în care îţi primeşti salariul sau alte venituri.

Dacă împarţi luna în două ar fi 2 perioade: 1-15 şi 16-30.

Data pe care o alege ar trebui să fie la minim 7 zile de la data în care ar trebui să-ţi primeşti salariul. Dacă primeşti salariul pe 1, atunci data recomandată de plată a facturilor să fie în a 7-a ale respectivei luni.

Oferă-ţi o perioadă de 7 zile ca să ai timp să produci ceva bani în cazul în care salariul nu mai vine.

Cele 2 zile te vor organiza mai bine şi te vor ajuta să-ţi mai baţi capul cu fiecare factură în parte. Fă-ţi un loc unde să le pui pe toate în momentul în care le primeşti, iar înainte de ziua scadentă setată de tine, analizează-le pe fiecare în parte.

Dacă găseşti ceva în neregulă, sună la fiecare provider de servicii. Nu trebuie să-ţi fie ruşine sau să nu vrei. Prin facturile tale plăteşti şi acest serviciu, asta înseamnă că ai tot dreptul să ceri socoteală pentru fiecare bănuţ pe care trebuie să-l plăteşti.

4. Începe să te joci cu sumele acestora!

Acesta este punctul care îmi place cel mai mult şi de care am vorbit mult în acest articol: Facturi pe care le poti taia incepand de azi.

Acum e momentul să-ţi analizezi costurile, să-ţi analizezi banii şi să vezi cât ai plătit pentru toate serviciile în fiecare lună.

Acum e momentul în care ar trebui să te gândeşti foarte mult la cum să faci reduceri de costuri.

Şi nu în ultimul rând, acum e momentul să-ţi setezi obiective de reduceri de costuri pentru aceste facturi.

Fără anumite obiective setate foarte clar  în perioade de timp bine determinate, reducerile de costuri sau economiile sunt doar 2 termeni care nu sunt folosiţi cum trebuie!

Pentru asta îţi recomand să-ţi setezi un obiective de reduceri de costuri la facturi pe o perioadă de minim 6 luni. În acest caz schimbările nu se fac brusc şi de aceea obiectivul trebuie setat pe termen cât mai lung.

Totodată, trebuie să începi să te educi şi mai mult financiar şi să înveţi cât mai multe metode de reduceri de costuri.

5. BONUS! Foloseşte centralizatorul de mai jos pentru a-ţi administra mai bine facturile lunare!

Un centralizator care te va ajuta să ţii cont de cele 4 puncte de mai sus. Este un excel uşor de utilizat care poate fi la îndemâna fiecăruia. Acesta poate fi ataşat şi bugetului personal care este obligatoriu utilizat pe care îl poţi descărca gratuit de AICI.

Uite câteva poze cu centralizatorul de facturi:

Înainte de a descărca, nu uita următoarele 2 beneficii pe care le ai dacă foloseşti centralizatorul de mai jos

1. Nu mai trebuie să te stresezi de fiecare dată când primeşti o factură. Nu mai trebuie să tresari şi să te gândeşti mereu dacă ai bani să o plăteşti, deoarece îţi vei face mereu timp şi bani pentru a o plăti.

2.  Nu vei uita niciodată când trebuie să plăteşti o factură. O dată setate zilele în care plăteşti facturile, acestea vor rămâne mereu lună de lună, iar centralizatorul de facturi te va ajuta să-ţi aminteşti.

Aceste fiind spuse, te invit să-ţi administrezi mai bine facturile şi să-ţi administrezi mai bine proprii bani cu ajutorul centralizatorului de facturi.

Pentru a descărca Centralizatorul de facturi, trebuie să parcurgi următorii 2 paşi foarte simpli:

1. Like, share şi tweet cu ajutorul butonaşelor de mai jos!

2. Descarcă gratuit!

Descarcă gratuit Centralizatorul de Facturi: Click AICI! 

Aştept opinii, idei, întrebări în legătură cu acest subiect printr-un comentariu puţin mai jos!

Dacă crezi că acest articol este util şi prietenilor tăi, ajută-mă să-l promovezi cu ajutorul butoanelor de like, share şi tweet de mai jos.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.