Cum sa mergi cu avionul mai ieftin? 9 trucuri pentru bilete de avion ieftine

Din ce în ce mai mult am început să ne permitem să ne deplasăm cu avionul în diferite oraşe din lume. Avionul a ajuns să fie din ce în ce mai accesibil pentru toată lumea, iar cei mai mulţi beneficiază de el.

Conform studiului Cu ce mijloc de transport calatoresti cel mai ieftin in Romania, avionul nu este cel mai eficient şi ieftin mijloc de transport pentru deplasările interne, însă dacă vorbim de cele externe, ajunge să fie un mijloc de transport foarte ieftin dacă ştim cum să ne procurăm biletele.

Cum sa mergi cu avionul mai ieftin - bilete de avion ieftine
Cum sa mergi cu avionul mai ieftin? 9 trucuri pentru bilete de avion ieftine

Pentru a-ţi cumpăra bilete mai ieftine de avion trebuie să ai grijă de perioadă, de locaţie, de firma de transport şi de multe altele. Mai jos vreau să-ţi prezint câteva trucuri care te-ar putea ajuta să-ţi achiziţionezi bilete de avion mai ieftine, trucuri care te-ar ajuta doar în momentul în care nu eşti constrâns de o anumită dată sau oră la care trebuie să ajungi într-o ţară.

9 trucuri simple care te-ar ajuta să mergi mai ieftin cu avionul

[divider top=”no”]

1. Fii flexibil atunci când alegi data

În momentul în care faci căutarea asupra biletelor de avion, uită-te şi la biletele cu 3-4 zile înainte şi după. Preţul biletului depinde foarte mult de rută şi de perioadă şi poţi găsi un bilet mai ieftin cu doar câteva zile înainte sau după.

2. Cumpără-ţi biletul în afara sezonului

Ca în orice business, preţul biletului ţine foarte mult şi de sezonalitate. Dacă îţi doreşti să mergi în Grecia sau Spania în plin sezon, atunci trebuie să te pregăteşti să dai mai mulţi bani pe avion.

Dacă nu eşti dependent de o dată fixă, atunci poţi să te gândeşti să vizitezi o ţară în afara sezonului. Biletul avionului este mai ieftin, iar oraşul este mai puţin vizitat, ceea ce îţi poate face şederea mai relaxantă.

Tot din această categorie, încearcă să-ţi cumperi biletul în afara sărbătorilor principale din an. Cu siguranţă atunci cei mai mulţi oameni vor încerca să ajungă la cei drag, iar dacă şi tu te enumeri printre ei, încearcă să ajungi acasă cu 6-7 zile înainte de sărbătoare.

3. Nu-ţi cumpăra biletul prea devreme sau prea târziu

Conform unui studiu realizat din punct de vedere al transportului cu avionul, termenul ideal de a-ţi cumpăra biletul de avion este de 6 săptămâni.

Aşadar, dacă ai de gând să vizitezi o ţară în viitorul apropiat, cumpără-ţi biletul de avion cu 6 săptămâni înainte de decolare.

Conform unui alt studiu realizat de farecompare.com, joi între orele 15:00 şi 17:00 este cel mai bun moment din săptămână pentru a-ţi achiziţiona biletul de avion.

4. Evită zborurile în weekend

În weekend costul zborului este şi mai scump şi mai aglomerat. Ziua cea mai potrivită din punct de vedere cost/aglomeraţie este miercuri. Dacă ai posiblitatea, încearcă să pleci cât mai mult posibil în această zi din săptămână.

5. Evită să alegi zborurile de dimineaţă

Cele mai aglomerate şi mai căutate zboruri sunt cele programate dimineaţa. Atunci mulţi călători cu scop de afaceri îşi programează zborul pentru a putea ajunge la o eventuală întâlnire stabilită la prânz.

Tu dacă nu te grăbeşti, alege să mergi cu rutele de seară. Sunt mai puţin costisitoare şi sunt mai libere.

6. Uită-te după companiile low-cost

Înainte de a-ţi căuta biletul de zbor, asigură-te că ai idee care sunt cele mai „low-cost” companii de zbor.

În România cele mai ieftine bilete găseşti la WizzAir, MyAir, Sky Europe, Blue Air, Vueling, Aer Lingus şi Wind Jet. Diferenţa se realizează în funcţie de locaţiile unde doreşti să zbori. Fiecare dintre ele au diferite rute unde sunt lideri la preţuri mici. Necesită doar un research pentru a putea obţine preţul cel mai mic.

Multe companii de mai sus au şi rute comune. Pentru astfel de rute îţi recomand să faci o analiză pentru fiecare companie de zbor. Vei fi surprins când vei observa diferenţe destul de mari între zboruri de acelaşi tip.

Unde pot să cumpăr bilete de avion? Îţi recomand: Vola.ro.

7. Dicount pentru grup

Multe dintre aceste companii oferă discounturi dacă mergi cu un grup mai mare şi cumperi mai multe bilete în acelaşi timp. Dacă te afli în această situaţie, asigură-te că beneficiezi de această reducere.

8. Uită-te MEREU la toate costurile de zbor

Din păcate, unul dintre cele mai folosite trucuri pe care le folosesc companiile de zbor este faptul că nu arată cumpărătorului preţul final al biletului. După cum ştii, pe lângă un bilet ai de plătit diferite taxe de aeroport sau pentru bagaje care nu sunt deloc mici.

Multe dintre companiile de zbor au un preţ mic fiind că nu au inclus şi aceste taxe.

Să ai grijă la acest aspect înainte să achiziţionezi un bilet de avion.

9. Atenţie la costurile transportului până sau din aeroport

În unele cazurile costul unui zbor dintr-o ţară în alta poate semăna foarte mult la mai multe companii de zbor, însă contează mult şi localitatea de aterizare.

Dacă tu vrei să mergi în Paris, dar aeroportul este la vreo 70 de km de oraş, gândeşte-te că va trebui să mai dai vreo 20-30 de euro şi pe transportul până în oraş. Cost care se adaugă la suma totală a transportului.

Sunt multe companii care te atrag cu un cost mic de zbor datorită faptului că aeroportul unde aterizează este la distanţă mai mare de un oraş important.

La fel se aplică şi când vrei să pleci din ţară (Bucureşti, Cluj, Mureş, Constanţa, etc). Vezi care aeroport este mai aproape de tine şi alege să decolezi de acolo.

Un alt sfat este legat de tipul aeroportului. Cu cât aeroportul este mai mare cu atât taxele adiacente sunt mai mari.

BONUS! Dacă te afli într-o perioadă în care cauţi diferite curse de avion, îţi recomand să verifici de pe IP-uri diferite. Conform unui studiu se zice că companiile de zbor îşi cresc costurile dacă verifici acelaşi zbor de mai multe ori de pe acelaşi IP. Este ca şi cum ei îşi dau seama că tu eşti interesat de un anumit zbor, iar ei fac tot posibilul să îţi ia mai mulţi bani.

[divider top=”no”]

După cum ai observat mai sus, acest articol se bazează foarte mult pe studii. Studii pe care le-au realizat diferite companii de zbor, experţi în domeniu sau alte agenţii „neutre”.

Dacă tot vine vacanţa de vară, eu zic că este un bun articol de studiat şi de aplicat.

Dacă ai alte idei de cum să-ţi reduci costurile cu zborul cu avion, te invit să vorbim prin comentarii la jos.

Succes la bani!

Laurenţiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.