Cum sa Eviti Taxele Nedorite de la Banca [Infografic]

cum sa eviti taxele nedoriteAstăzi vorbim tot despre bănci, numai că de data asta despre cum putem evita neplăcerile create de acestea.

Pentru asta, vă prezint un infografic simplu şi util care prezintă pe scurt 6 metode simple dar cu impact pe care le poţi face de mâine pentru a evita taxele nedorite de la bancă.

De obicei, când mergem la bancă, încercăm să evităm cât mai mult timpul petrecut acolo şi trecem cu vederea peste toate detaliile care contează.

Greşit! Banca este locul unde ar trebui să fim mereu atenţi deoarece este locul unde ne ţinem banii, ei sunt cei care îi administrează şi ne spun câţi bani mai avem, plus este şi locul de unde putem împrumuta bani.

Când vine vorba de bani, trebuie să fii mereu atent! Fiecare acţiune financiară pe care o realizezi la bancă te poate ajuta, dar în cele mai multe cazuri te poate dezavantaja.

Din cauza aceasta, îţi recomand să respecţi următoarele 6 reguli simple şi uşor de reţinut din infografic, care te pot ajuta să eviţi taxele nedorite de la bancă.

Mai jos ai o variantă scrisă a celor 6 idei şi în română plus o explicaţie în română.

6 Idei care Te vor Ajuta să Eviţi Taxele Nedorite de la Bancă

Infografic - cum sa eviti taxele nedorita de la banca
  1. Verifică-ţi mereu limita de descorperire a contului. Întotdeauna să te asiguri de siguranţa banilor tăi din contul tău. S-a întâmplat în multe cazuri ca banca să dea faliment iar contul tău să nu fie asigurat. La noi în România limita de descoperire este de 50.000 de euro. În caz că deţii mai mulţi bani într-un cont, iar banca urmează să dea faliment vei primi maxim 50.000 de euro. Dacă ai mai mult de 50.000 de euro, fă-ţi mai multe.
  2. Evită să foloseşti cardul la tot felul de bancomate care nu ţin de banca ta. Acestea se pot falsifica foarte repede şi poţi intra într-o întâmplare neplăcută.
  3. Verifică-ţi regulat contul bancar. Trebuie să ştii mereu câţi bani ai în cont. Dacă simţi că s-a întâmplat o neregularitate cu contul tău, du-te la bancă şi discută cu un specialist.
  4. Foloseşte online banking-ul. Nu sunt cel mai mare adept al acestui serviciu pentru că de cele mai multe ori trebuie să plăteşti în plus pentru el, însă acesta te poate ajuta să-ţi verifici mereu soldul contului şi să efectuezi diferite plăţi cu un grad de siguranţă ridicat decât o poţi face cu cardul. Dacă crezi că nu vei face prea multe operaţiuni prin online banking-ul, poţi verifica contul bancar şi cu ajutorul unui extras de cont luat direct de la ghişeu.
  5. Citeşte rândurile mici din contractele şi instrumentele financiare. De obicei ce e scris mic este cel mai important. Studiază cu mare atenţie fiecare document de la bancă şi pune multe întrebări dacă nu eşti convins. Bankerul este nevoit să te lămurească şi să-ţi explice fiecare rând din document.
  6. Scapă de toate opţiune inutile de la contul tău. 

    Alege-ţi opţiunile de care ai cu adevărat nevoie. Dacă crezi că vei face multe operaţiuni, încearcă să obţii un comision per tranzacţie cât mai mic. Dacă foloseşti cardul doar pentru a-ţi primi salariul, descotoroseşte-te de restul opţiunile pe care le ai la cont. AICI ai un studiu privind costul comisionului de administrare ale băncilor din România. Diferă foarte mult acelaşi serviciu de la o băncă la alta.

  7. Bonus! Alege-ţi Banca cu atenţie! Urmăreşte-ţi interesele şi caută cea mai bună bancă pentru tine. Ai cel puţin 20 de bănci de unde poţi alege. Nu te grăbi!

Dacă mai ai idei sau alte lucruri pe care tu le faci înainte de a încheia un contract la bancă, te invit să le împărtăşeşti cu noi printr-un comentariu mai jos.

sursa infografic

Despre Autor: , pasionat de finanţe personale, management financiar şi marketing. Pe plan profesional, sunt Consultant de Afaceri la DR Consultants şi Project Manager&Trainer la Cabinetul de Business. Dacă vrei să socializăm, mă poţi contacta pe Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.