Comision bancar – Ce sunt Comisioanele Bancare

Comisionul bancar este o suma de bani reprezentată  procentuală sau fixă, percepută de bancă pentru serviciile prestate.

Aceste remunerații pot fi taxe lunare, trimestriale sau anuale pentru diverse prestații de servicii: administrarea unui cont, taxe pentru tranzacții specifice, pentru descoperirile de cont, pentru efectuarea anumitor plăți, pentru anumite plăți cu cardul, etc.

Valoarea acestor taxe diferă de la o bancă la alta.

Sursa principală de venit pentru o bancă este venitul net din dobânzi, dar o parte importantă a veniturilor totale provine din comisioane bancare.

Unele comisioane se aplica tuturor clientilor, altele sunt acordate in anumite condiiti

Începand cu luna ianuarie 2018, conform directivelor UE, băncile nu mai au voie să aplice anumite comisioane precum cele de deschidere, administrare sau consultare sold pentru conturile de bază, depunerea sau retragerea de bani, plăți prin virament bancar, debitări directe, plăți cu cardul.

Această listă este întocmită de UE și este actualizată la fiecare 4 ani.  

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.