De ce sa citesti cartea lui Kiyosaki ”Ce este educatia financiara… de fapt?”

Robert Kiyosaki și a sa carte ”Tată bogat, tată sarac”nu mai are nevoie de prezentare, nici măcar pentru cei care au făcut doar primii pași în educația financiară. Dacă nu ai citit-o până acum, îți recomand să o faci înainte să citești ”Ce este educația financiară… de fapt?”. Cele două cărți se completează una pe alta.

În ambele cărți, autorul spune cât de mult îi este recunoscător tatălui bogat pentru sfatul pe care i l-a dat de a face un curs de investiții imobiliare. Acest curs i-a schimbat viața.

Kiyosaki este autorul a peste 26 de cărți, inclusiv seria internațională de cărți de finanțe personale auto-publicate Rich Dad Poor Dad, care a fost tradusă în 51 de limbi și vândută peste 41 de milioane de exemplare în întreaga lume.

A fost criticat pentru susținerea practicilor de legalitate discutabile percepute ca fiind „îmbogățește rapid”.

Dacă însuși autorul nu te-a convins să citești cartea ”Ce este educatia financiara… de fapt?”, uite trei dintre multele întrebări la care vei afla răspunsul dacă o citești.

De ce bogații devin și mai bogați? 

Sigur ți-ai pus și tu această întrebare. Acest capitol vine cu multe explicații și grafice care te ajută să înțelegi răspunsul la această întrebare. Plus câteva afirmații ce merită să te gândești la ele.

”Toate monedele au trei părți: cap, pajura și cant. Inteligența se găsește pe cantul monedei și în capacitatea de a vedea ambele părți.”

De ce oamenii care pun bani deoparte sunt perdanți?

Ce este și ce nu este educația financiară?

Dacă mă întrebi ce este mai important să știi dintre ”ce este educația financiară” și ”ce nu este educația financiară”, cred că este important, la inceput,  să știi ce nu este.

”… cei mai mulți cred că propria casă este un activ. Cu toate acestea, de multe ori, aceasta este un pasiv. Etichetarea unui pasiv drept activ este unul dintre principalele motive pentru care există un decalaj foarte mare între bogați și restul lumii.”

Partea a doua a cărtii începe cu o afirmație în care se regăsesc mulți dintre noi ”Mulți oameni consideră că sunt educați financiar. Pe măsură ce vei citi această carte sunt sigur că vei obține o mai bună înțelegere a locului în care te afli pe drumul spre educația financiară.”

În plus…

Fiecare capitol începe cu un citat al tatălui sărac și unul al tatălui bogat.

Din cele două citate se vede clar diferența pe care Kiyosaki vrea să o prezinte.

1. Tatăl sărac: Casa mea este un activ.

Tatăl bogat: Casa mea este un pasiv.

2. Tatăl sărac: Dă-le oamenilor ca să nu ducă lipsă de ceva.

Tatăl bogat: Învață-i pe oameni ce să facă pentru a nu duce lipsă de ceva.

Minusuri:

Legile imobiliare în SUA sunt foarte diferite. Statul american sprijină mult investitorii imobiliari prin reduceri de taxe și impozite, chiar sume de bani oferite pentru uzura unor proprietăți. Acest aspect este un mare argument în convingerile lui Kiyosaki că investițiile imobiliare sunt cele mai bune investiții pe care le poți face.

Cartea o poți cumpăra de aici.

Alte lucruri pe care le vei învăța din cartea lui Kiyosaki:

– Diferența dintre un maestru al banilor și un  sclav banilor

– Bogații nu lucrează pentru bani

– De ce siguranța unui job este depășită

– Ce este analfabetismul financiar

– De ce e bine să ai un plan de rezervă

Alte cărți scrise de Robert Kiyoski găsești aici.

În final, îți recomand cu drag să citești această carte. De fapt, îți recomand să citești toate cărțile lui Kiyosaki.

Vei afla multe lucruri interesante despre investiții și gestionarea propriilor bani.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.