Capitalul Fix – Componentele Capitalului fix

Capitalul fix include activele și investițiile de capital, cum ar fi imobilizările corporale și echipamentele care sunt necesare pentru a începe și a conduce afaceri, chiar și într-o etapă minimă.

Aceste active sunt considerate fixe, deoarece nu sunt consumate sau distruse în timpul producției efective a unui bun sau serviciu, dar au o valoare reutilizabilă. Investițiile cu capital fix sunt de obicei depreciate în situațiile contabile ale companiei pe o perioadă lungă de timp,  până la 20 de ani sau mai mult. 

Capitalul fix include elemente corporale, cum ar fi echipamentele și instalațiile, necesare pentru operațiunile de afaceri. Capitalul fix nu include materialele utilizate în compoziția reală a bunului produs. Investițiile în capital fix includ adăugarea de noi instrumente și echipamente, precum și imobiliare necesare pentru crearea și adăpostirea bunurilor produse.

Un activ fix poate fi revândut și reutilizat în orice moment înainte de a-și termina viața utilă, ceea ce se întâmplă adesea cu vehiculele și avioanele. 

Capitalul fix este partea totală a capitalului total al unei afaceri investite în active fizice, cum ar fi terenuri, fabrici, vehicule și utilaje care rămân în activitate aproape permanent sau, mai tehnic, pentru mai mult de o perioadă de contabilitate.

Activele fixe pot fi achiziționate și deținute de o afacere, altfel pot fi structurate și ca contract de închiriere pe termen lung. 

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..
Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.