Bonul de consum serveşte ca document justificativ pentru scăderea din gestiune a unor bunuri, pentru eliberarea din magazie pentru consum a unor materiale sau ca document justificativ în evidenţa magaziei sau în contabilitate a diverselor produse.
Documentul se întocmeşte în două exemplare, fie de către entitatea/departamentul care eliberează bunurile, fie de către solicitant.
Acesta circulă la persoanele autorizate care aprobă eliberarea bunurilor, la persoanele care eliberează bunurile pentru intrarea în folosinţă urmând a fi semnate de predare-primire de către gestionar şi persoana care preia bunurile, iar în cele din urmă la departamentul financiar-contabil pentru a înregistra bonul de consum. În cazul în care este necesară înlocuirea materialelor, bonul de consum trebuie să ajungă şi la persoanele care aprobă utilizarea materialelor înlocuite.
Model de bon de consum:
[button url=”https://laurentiumihai.ro/dictionar-financiar/” background=”#4f9807″ size=”4″ icon=”icon: hand-o-left”]Înapoi la Dicţionarul financiar![/button] [divider top=”no”]Ai o altă părere sau definiţie despre acest termen financiar, trimite-mi un email pe contact@laurentiumihai.ro.
Recomand:
[button url=”https://laurentiumihai.ro/carti-despre-bani/” target=”blank” background=”#4F9807″ size=”4″]–> 51 de cărţi care te vor face mai inteligent din punct de vedere financiar <–-[/button]
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.