Astăzi, după ce am ajuns şi eu la birou şi am deschis laptopul, am fost asaltat cu un autodenunţ realizat de Provident.
Ştiind părerea mea despre instituţiile financiare nebancare, am zis să văd despre ce autodenunţ este vorba. Uite autodenunţul:
La prima vedere am spus că este o campanie foarte bine realizată, cu un impact bun în rândul populaţiei de rând. Aş putea da nota 10 pentru realizarea acestei reclame.
Până la urmă ei nu sunt cămătari. Ei sunt doar nişte băieţi buni care îţi dau rapid bani pentru problemele întâmpinate pe termen scurt.
Dacă mâine ai nevoie de bani, te duci la ei şi imediat îi primeşti. Partea proastă revine la valoarea totală de rambursat, care din păcate are în componenţă o DAE (Dobândă anuală efectivă) de peste 100%.
Uite aici un model de calcul dacă doreşti să împrumuţi 1000 de lei de la Provident:
Nu este o cămătărie ilegală, ci doar una legală (se face contract cu multe semnături) care din păcate ajunge la unele persoane.
Lipsa educaţiei financiare în România este factorul principal pentru care aceste instituţii financiare nebancare au un succes aşa de mare.
De ce să nu-ţi realizezi un fond de urgenţe şi să economiseşti mai mult în fiecare lună când ai la dispoziţia soluţia Provident?