5 ani de Laurentiu Mihai + Podcast Banii Vorbesc #15 despre Aniversare

Uh.. ce repede trece timpul. Parcă îmi amintesc că ieri s-a întâmplat ziua în care am publicat primul articol şi îmi era frică să nu primesc feedback negativ.

(în timp ce vei citi rândurile de mai jos, poţi asculta şi podcastul despre această aniversare şi despre blog)

În toţi aceşti ani am primit feedback negativ, dar am primit extrem de mult feedback pozitiv. Mă bucur când primesc emailuri sau mesaje în care mi se mulţumeşte pentru articolele scrise. Datorită mesajelor, pasiunea mea faţă de educaţie financiară şi faţă de acest blog este la fel de mare ca în prima zi.

De la primul articol şi până acum, au trecut cam 560 de articole. Cam cu 120 de articole mai mult faţă de anul trecut pe vremea aceasta.

La fel cum am spus-o în fiecare an, blogul a crescut enorm de mult în ultima perioadă. Am dezvoltat anumite proiecte de care sunt mândru şi nu o să mă opresc acum.

Anul acesta m-am concentrat mai mult pe partea de educaţie bursieră şi simt că mulţi din comunitatea laurentiumihai.ro au înţeles cum să investească şi chiar au investit cu bani reali.

Mulţumesc tuturor care au contribuit la creşterea blogului şi care s-au implicat în promovarea educaţiei financiare în România. Îi mulţumesc Monicăi Mititelu pentru proiectul nostru de a realiza Ghidul de Investiţii pe Bursă Pentru Începători care a avut un real succes şi încă mai are.

Le mulţumesc lui Sorin Amzu şi Andreei Laura Parlafes pentru iniţiativa de a dezvolta împreună prima emisiunea audio din România despre educaţie Financiară (Banii Vorbesc). Chiar şi în acest articol vei putea asculta emisiunea cu nr.15 în care vorbesc cu Sorin despre acest minunat blog şi cum a crescut în ultimii 5 ani.

De astăzi avem şi un nou logo, mult mai elegant, care exprimă mai bine ideea podcastului.

Mulţumesc echipei 24fun Braşov care ajută ca articolele mele să nu rămână doar în mediul virtual. Scriu câte un editorial lunar care este publicat în revista 24fun Braşov.

Mulţumesc partenerilor care m-au sprijinit ca să-mi continui munca de pe blog: Tradeville (care este platforma mea de suflet pentru investiţiile pe Bursa din România), xtb.com (platforma unde investesc în CFD-uri) şi Profit Point (ale căror cursuri ajută sute sau mii de oameni în fiecare an).

Şi cel mai important, mulţumesc ţie că mă urmăreşti şi că mereu intri să citeşti articole de pe blog. Fără tine nu ajungeam aici şi blogul acesta nu ar mai fi existat.

Sper ca şi de acum înainte să-ţi ofer la fel de multe informaţii utile care să te ajute în dezvoltarea ta financiară.

În continuare aş vrea să-ţi ofer câteva informaţii/statistici despre cum a crescut blogul în ultimul an.

1. La nivel de urmăritori

Am avut un an destul de spectaculos la nivel de vizitatori ceea ce mă bucură foarte mult. Pot spune că românii au început să fie mai interesaţi de educaţia financiară şi dornici să citească şi să aplice în viaţa personală.

Creşterea a fost de aproape 77% faţă de anul precedent. Mă bucur mult să văd acest interes foarte mare din partea românilor.

Cam aşa arată creşterea blogului în cei 5 ani.

2. La nivel de prieteni în comunitate

O creştere importantă a fost şi la nivelul comunităţii laurentiumihai.ro. Comunitatea a crescut de la 10.000 la 14.500 în ultimul an.

Mulţumesc celor care citesc săptămânal emailul meu. Sper să o facă şi de acum înainte.

3. La nivel de Facebook

În ultimul an am primit mii de cereri de prietenie şi am decis să schimb numele paginii de Facebook din Totul despre Bani în LaurentiuMihai.ro. Am făcut asta pentru de foarte multe ori pagina nu era asociată cu blogul.

Acum am eliminat acest risc.

La fel ca la comunitatea de email, Pagina de Facebook a crescut de la 10.000 la aproape 13.000 de like-uri.

Poţi da un like dacă nu ai făcut-o până acum ?

4. La nivel de număr de articole

În ultimul an au fost publicate undeva la 120 de articol şi am ajuns la aproximativ 560 de articole.

Nu sunt un blogger generalist şi nici full time. Fac acest lucru din pasiune şi pentru faptul că vreau să ofer mai departe informaţiile pe care le învăţ.

Nu o să promit că o să dublez numărul de articol. Vreau să promit doar că o să încerc să menţin constant regula de 2 articole pe săptămână.

5. La nivel de contacte

Nu pot spune decât că în fiecare zi stau 20-30 min să răspund la emailurile din partea voastră. Media este de 3-4 pe zi.

Nu cred că am emailuri la care nu am răspuns până acum. Dacă am, îmi cer scuze ?

Am ajutat mereu cu informaţii pe care eu le ştiam. Unde nu era aria mea de specializare, recomandam pe altcineva.

Privind înainte

Dacă am ajuns la 5 ani, îmi doresc să ajung sănătos şi voios şi la 10 ani.

Cine ştie când voi spune stop. Eu sper că niciodată ?

Pe viitor aş vrea să vin cu mai multe studii practice şi cu mai multe recomandări de tool-uri şi aplicaţii utile.

Dar, cel mai important, vreau ca în acest an să lansez o aplicaţie de gestiune a finanţelor personale.

WolfBudget.ro

Sunt în lucru de mult timp la ea, dar ce pot spune este că prinde contur de la o lună la alta.

Poate în toamnă reuşesc împreună cu echipa să lansăm o primă variantă.

Avem un pagină de prezentare a aplicaţiei unde te poţi înregistra dacă doreşti să primeşti informaţii în momentul lansării.

Mai multe detalii găseşti pe wolfbudget.ro, însă îţi voi prezenta eu pe viitor când va veni momentul.

Abia aştept să vă arăt mai multe despre aplicaţie.

Atât pentru acest articol aniversar. Aştept orice feedback/comentariu puţin mai jos.

La mulţi ani!

Laurentiu Mihai

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitateaFac cinste cu o cafea!.