7 motive pentru a folosi o aplicatie de gestiune a finantelor personale

Dacă eşti tipul de persoană care ţine evidenţa bugetului personal poate te întrebi de ce să treci de la pix şi foaie sau de la tabelul tău în Excel la o aplicaţie online de gestiune a finantelor personale.

Pentru a-ţi răspunde vom trece în revistă câteva dintre avantajele pe care le ai dacă foloseşti o aplicaţie online de management financiar personal, precum CashControl.ro.

Dacă eşti mai degrabă genul care se întreabă la sfârşitul lunii “Pe ce s-au dus banii luna aceasta?”, poate motivele de mai jos te vor convinge şi îţi vor da un impuls pentru a începe să ţii evidenţa banilor tăi.

CashControl este primul software online de gestiune a banilor complet gratuit cu ajutorul căruia îţi poţi monitoriza toate operaţiunile financiare pentru a vizualiza ce se întâmplă în mod real cu banii personali sau ai familiei.

 

Venituri si cheltuieli cashcontorl

 7 motive pentru a folosi o aplicatie de gestiune a finantelor personale

1. Economiseşti mai mult

Deşi este destul de intuitiv faptul că persoanele care ţin evidenţa banilor şi îşi planifică bugetul economisesc mai mult, acest fapt este susţinut şi de o serie de studii ştiinţifice care validează ipoteza.

Urmărind veniturile şi cheltuielile poţi analiza cât cheltuieşti cel mai mult, observi unde poţi să tai din cheltuieli, eşti mai motivat să economiseşti şi să nu te întinzi mai mult decât îţi este plapuma, aventurându-te în credite pe care să nu le poţi susţine apoi.

Acces Mobil al finantelor personale

2. Ai acces la informaţiile tale financiare oriunde te-ai afla

Cu o aplicaţie online de administrare a finanţelor, precum CashControl poţi avea acces la informaţiile tale financiare de orice calculator atât timp cât îţi ştii contul şi parola.

În plus, cu varianta CashControl pentru mobil, poţi să adaugi cheltuieli sau alte operaţiuni în timp ce le realizezi, indiferent că eşti la bancomat, supermarket sau în concediu. Astfel, nu mai rişti ca până acasă să uiţi ce ai fâcut cu banii.

3. Planifici bugetului şi urmăreşti evoluţia mult mai simplu

Deoarece aplicaţia permite adaugarea cheltuielilor pe categorii (fie predefinite, fie create sau personalizate de tine) poţi, de asemenea, să îţi planifici pe categorii cât vrei să cheltuieşti luna următoare.

Partea şi mai bună este că CashControl urmăreşte dacă te încadrezi în bugetul planificat şi te atenţionează când ai depăşit bugetul pentru a putea restrânge cheltuielile.

În acest mod, poţi să vezi în orice moment câţi bani mai ai alocaţi pentru o anumită categorie de cheltuieli.

 

rapoarte cashcontrol

4. Te motivezi să economiseşti

Prin crearea de puşculiţe sau obiective de economisire pentru ceva ce îţi doreşti, te motivezi să economiseşti şi să menţii comportamentul până ce obiectivul este atins.

La început îţi stabileşti suma pe care vrei să o economiseşti şi care este scopul (ex. pentru concediu, pentru redecorarea locuinţei, pentru cheltuieli medicale etc.) si poti urmări cum creăte suma economisită în puşculiţă.

Mai mult, faptul că poţi vizualiza progesul, te încurajează să mai pui un ban deoparte.

5. Nu mai uiţi de facturi şi eviţi penalizările

Dacă îţi setezi facturi recurente (care se repetă la un anumit interval de timp) CashControl te anunţă atunci când o factură este scadentă şi trebuie platită pentru a evita deconectările şi penalizările.

6. Economiseşti timp

Folosind o aplicaţie online ai avantajul de a avea toate informaţiile într-un singur loc şi accesibile de oriunde.

Pe lângă faptul că nu mai pierzi timpul scriind de mână sau căutând unde ai notat ultima oară cheltuielile, cu un singur click, poţi să vezi situaţia cheltuielilor sau a veniturilor pe categorii sau per total sau poţi urmări evoluţia bugetului tău, în timp, fără a mai face tu calcule sau introduce din nou datele.

7. Administrezi bugetul împreună cu familia

Dacă ai o familie, probabil vei dori ca bugetul tău să fie realizat împreună cu membrii şi nu individual.

De aceea, CashControl permite crearea unui cont pentru mai multi utilizatori care să poată gestiona banii familiei sau economisi împreună.

Crează-ţi acum GRATUIT un cont pe CashControl.ro şi ai grijă de banii tăi!

Articol scris de Oana Borza, Marketing Specialist la Mind Magnet.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea finanțelor personale și a investițiilor? Hai să discutăm într-o ședință de consultanță..

Ai găsit informații prețioase care te-au ajutat? Fă-mi cinste cu o cafea ca să-mi pot continua activitatea Fac cinste cu o cafea!.